< 1h
6 osób

Tapaki wołowe w glazurze z sosu chili z cytryną z sosem chili z cytryną TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Marynaty

Kuchnia: fusion

Smak: słodki

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Do rondla wlewamy 1/2 szklanki wody, dodajemy anyż, miód, ocet, sos sojowy, wszystko gotujemy do odparowania 3/4 płynu.

  • Krok 2.

    Na koniec dodajemy płaską łyżkę masła, mieszamy do zagęszczenia, zdejmując z ognia.

  • Krok 3.

    Mięso solimy i pieprzymy, obsmażamy z każdej strony po 1 min, następnie kroimy w cienkie plastry i glazurujemy sosem chili z cytryną.

  • Krok 4.

    Sałatę myjemy i mieszamy z sosem miodowym, wykładamy na talerz, następnie układamy plastry polędwicy, dekorujemy kawałkami opalanej cytryny.

  • Krok 5.

    Przepis pochodzi ze Szkoły Gotowania 2013 z miesięcznikiem Moje Gotowanie.

  • Krok 6.

  • Krok 7.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności