15 min
2 osób

Sałatka z szynką parmeńską i sosem chili z limonką i kolendrą TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Sałatki

Kuchnia: fusion

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • Sos chili z limonką i kolendrą 4 łyżki
  • 3 główki sałaty lodowej
  • 1 strąk żółtej papryki
  • 4 pomidory
  • 12 cienkich plastrów szynki parmeńskiej
  • 100 g sera typu feta

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Sałatę rwiemy na niewielkie kawałki, pomidory kroimy w ćwiartki, paprykę kroimy w słupki.

  • Krok 2.

    Na talerzach rozkładamy równą ilość sałaty, papryki i pomidorów.

  • Krok 3.

    Dodajemy plastry szynki parmeńskiej, a następnie posypujemy pokruszonym serem.

  • Krok 4.

    Całość polewamy sosem chili z limonką i kolendrą TaoTao.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności