< 1h
2 osób

Pieczony łosoś z posypką chlebowo-boczkową z sosem- marynatą w stylu tajskim TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: tajska

Smak: słodki

Składniki

  • Marynata w stylu tajskim 4 łyżki
  • 300 g fileta z łososia
  • 1 duża kromka pszennego chleba
  • 60 g boczku wędzonego
  • 1 pęczka posiekanego koperku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Oczyszczonego i osuszonego łososia przekrajamy na dwa kawałki.

  • Krok 2.

    Zalewamy sosem-marynatą w stylu tajskim TaoTao, a następnie układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.

  • Krok 3.

    W tym czasie kroimy drobno boczek, a chleb rwiemy na okruszki.

  • Krok 4.

    Przysmażamy boczek wraz z chlebem na rozgrzanej patelni.

  • Krok 5.

    Łososia posypujemy mieszanką boczkowo-chlebową oraz koperkiem i podajemy ze szpinakiem ugotowanym z dodatkiem śmietany i czosnku.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności