< 1h
2 osób

Muszelki ryżowe TaoTao z sosem carbonara

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Makaron ryżowy muszelki 1 opakowanie
  • 1 opakowanie Makaronu ryżowego muszelki
  • 100 g suchej kiełbasy krakowskiej
  • 5 żółtek
  • sól i pieprz do smaku
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Kiełbasę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na suchej patelni.

  • Krok 2.

    Oddzielamy białka od żółtek, a następnie żółtka rozkłócamy.

  • Krok 3.

    Makaron muszelki TaoTao gotujemy w gorącej osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.

  • Krok 4.

    Odcedzamy zachowując parę łyżek wody z gotowania.

  • Krok 5.

    Makaron przekładamy z powrotem do garnka wraz z wodą.

  • Krok 6.

    Dodajemy podsmażoną kiełbasę i jajka.

  • Krok 7.

    Szybko mieszamy, żeby jajka się podgrzały i nieco zgęstniały, ale nie ścięły się.

  • Krok 8.

    Danie doprawiamy i podajemy posypane poszatkowaną natką pietruszki.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności