< 1h
3 osób

Kremowa zupa pieczarkowa z „chipsami” z Papieru ryżowego TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Marynaty

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowo-grzybowy 2 łyżki
  • Papier ryżowy 2-3 arkusze
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 200 g kremowego serka topionego śmietankowego
  • 1 łyżka masła
  • olej do smażenia chipsów
  • grubo mielony czarny pieprz
  • rozmaryn
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle.

  • Krok 2.

    Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i chwilę podsmażyć.

  • Krok 3.

    Zalać bulionem, doprawić i gotować, aż pieczarki zmiękną.

  • Krok 4.

    W zupie rozpuścić serek topiony, a połowę zupy odlać i zmiksować.

  • Krok 5.

    Połączyć ponownie część zmiksowaną z płynną.

  • Krok 6.

    Arkusze papieru ryżowego namoczyć i pokroić na małe kwadraty.

  • Krok 7.

    Smażyć parę sekund na mocno rozgrzanym oleju, aż się zezłocą.

  • Krok 8.

    Podawać zupę posypaną rozmarynem, natką pietruszki i chipsami z papieru ryżowego.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności