< 1h
4 osób

Indyk curry w mleczku kokosowym Tao Tao

Autor: rataj00

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: tajska

Smak: słodko-pikantny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Pierś indyczą umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na nieduże kawałki. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso (ok. 8-10 min.).

  • Krok 2.

    W tym czasie umyj 2 pęczki dymki i pokrój w ukośne plasterki. Mięso na patelni oprósz łyżką mąki i zasmaż. Dodaj dymki i smaż jeszcze przez chwilę. Wlej mleczko kokosowe Tao Tao i bulion drobiowy, zmniejsz ogień i gotuj ok. 15-20 min.

  • Krok 3.

    Przypraw do smaku solą, pieprzem, chili i 2-3 łyżeczkami curry.

  • Krok 4.

    Pozostałą mąkę wymieszaj z małym jogurtem naturalnym. Wlej do gulaszu, nie przerywając mieszania gotuj, aż potrawa zgęstnieje.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności