30 min
2 osób

Bok choy w tempurze z sosem chili z ananasem TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: chińska

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • Sos chili z ananasem 1 butelka
  • 2 główki kapusty bok choy
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • lodowata woda mniej więcej 1 i 1/2 szklanki lub tyle
  • by uzyskać rzadkie ciasto naleśnikowe
  • 1 szczypta soli
  • olej do smażenia
  • Sos chili z ananasem do podania

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Kapustę przekrawamy wzdłuż na ćwiartki, dokładnie myjemy i osuszamy.

  • Krok 2.

    Przygotowujemy tempurę mieszając mąkę, sól i zimną wodę.

  • Krok 3.

    Rozgrzewamy na patelni sporą ilość oleju.

  • Krok 4.

    Każdą część kapusty zamaczamy w cieście i smażymy na bardzo gorącym oleju po 2-3 minuty z każdej strony.

  • Krok 5.

    Kiedy liście się zezłocą, odcedzamy kapustę i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

  • Krok 6.

    Podajemy z Sosem chili z ananasem TaoTao.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności