FB
czy wiesz, że
Tajlandia jest krajem nizinnym. Największa Nizina Menamu zajmuje powierzchnię ok. 100 tys. km² i swą nazwę zawdzięcza przepływającej przez nią rzece Menam.
Wybierz rodzaj dania:
Dania główne
Przystawki
Przekąski
Sałatki
Marynaty
Desery
Wybierz główne składniki:
Drób
Wieprzowina
Wołowina
Ryby
Owoce morza
Bezmięsne
Makaron
Ryż
Warzywa
Grzyby
Owoce
Sosy
Wybierz produkt TaoTao:
disea
Klubowicz disea ( 1 ) proponuje:
Dowiedz się więcej o klubowiczu disea
Chińszczyzna
Chińszczyzna
Składniki:
podwójny filet z kurczaka, 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 mały por, ząbek czosnku
Informacje:
Dodany przez: disea
Data dodania: 2007-12-12
Kuchnia: chińska
Smak: pikantny
Czas przygotowania: 15-30 min.
Ilość porcji: 4
Rodzaj dania: Dania główne Rodzaj składników: Drób, Makaron, Warzywa, Grzyby, Sosy
Sposób przyrządzenia:
Pokroić kurczaka w paseczki, namoczone grzyby mun (namaczać około 15 min. i odcedzić) pokroić w paseczki, pietruszkę i marchewką zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por w cienkie talarki, makaron przygotować wg przepisu. W rondelku (lub woku) podsmażyć na rumiano kurczaka, dodać warzywa i poddusić kilka minut, następnie dodać grzyby, pędy bambusa i makaron (może być wcześniej pocięty na mniejsze części), wycisnąć ząbek czosnku. Doprawić całość na pikantnie sosami, nie ma potrzeby dodawania innych przypraw, sosy wspaniale dopełnią jej smak. Całość dusimy często mieszając około 15/20 minut.
Komentarze (0)
WYSZUKAJ

Pikantny bulion z makaronem ryżowym TaoTao

W dużym garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy na nim pokrojony drobno czosnek, chili i imbir. Pietruszkę, marchewkę i seler ...

Potrawka z wieprzowiną a’la bogracz z sosem sojowym TaoTao

Rozgrzewamy garnek o grubym dnie. Boczek kroimy w drobną kostkę, wytapiamy tłuszcz. Dodajemy mieloną paprykę i przesmażamy. Następnie ...

Krewetki w sosie miodowym z czosnkiem TaoTao

Oczyszczone, rozmrożone (jeśli korzystamy z mrożonych) krewetki zalewamy sosem miodowym i odstawiamy na 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, ...

Smażone tosty z sosem chili limonka z kolendrą TaoTao

Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na 2 łyżkach masła doprawiając do smaku solą i pieprzem. Na czterech kromkach pieczywa rozkładamy po ...

Kulki z sera koziego z sosem chili limonka z kolendrą

Serek mieszamy z sokiem i skórką cytrynową. Szynkę bardzo drobno kroimy. Z serka toczymy małe kulki, do środka wkładamy nieco pokrojonej ...