FB
czy wiesz, że
kuchnia chińska jest jedną z najbogatszych i najbardziej urozmaiconych na świecie: doliczono się w niej ponad 16 000 różnych potraw
Wybierz rodzaj dania:
Dania główne
Przystawki
Przekąski
Sałatki
Marynaty
Desery
Wybierz główne składniki:
Drób
Wieprzowina
Wołowina
Ryby
Owoce morza
Bezmięsne
Makaron
Ryż
Warzywa
Grzyby
Owoce
Sosy
Wybierz produkt TaoTao:
disea
Klubowicz disea ( 1 ) proponuje:
Dowiedz się więcej o klubowiczu disea
Chińszczyzna
Chińszczyzna
Składniki:
podwójny filet z kurczaka, 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 mały por, ząbek czosnku
Informacje:
Dodany przez: disea
Data dodania: 2007-12-12
Kuchnia: chińska
Smak: pikantny
Czas przygotowania: 15-30 min.
Ilość porcji: 4
Rodzaj dania: Dania główne Rodzaj składników: Drób, Makaron, Warzywa, Grzyby, Sosy
Sposób przyrządzenia:
Pokroić kurczaka w paseczki, namoczone grzyby mun (namaczać około 15 min. i odcedzić) pokroić w paseczki, pietruszkę i marchewką zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por w cienkie talarki, makaron przygotować wg przepisu. W rondelku (lub woku) podsmażyć na rumiano kurczaka, dodać warzywa i poddusić kilka minut, następnie dodać grzyby, pędy bambusa i makaron (może być wcześniej pocięty na mniejsze części), wycisnąć ząbek czosnku. Doprawić całość na pikantnie sosami, nie ma potrzeby dodawania innych przypraw, sosy wspaniale dopełnią jej smak. Całość dusimy często mieszając około 15/20 minut.
Komentarze (0)
WYSZUKAJ

Kuskus z pieczarkami i cukinią z sosem sojowo- grzybowym TaoTao

Kuskus zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie spulchniamy nieco widelcem. Rozgrzewamy na patelni ...

Rozgrzewająca zupa fasolowa z Czarem Chili Czosnkowym TaoTao

Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy poszatkowaną cebulę i drobno pokrojony czosnek oraz chili. Dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę. ...

Ekspresowy stir fry z Makaronem chow mein TaoTao

Makaron chow mein TaoTao wkładamy do miski, zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie makaron odcedzamy. ...

Faszerowana cukinia z bazylią i chili TaoTao

Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na suchej patelni. Kiedy wytopi się z niego tłuszcz, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, drobno ...

Spring rolls z łososiem z sosem do sajgonek TaoTao

Rozdrabniamy łososia. Paprykę i obrane ogórki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w cienkie słupki. Szczypiorek docinamy na długość ...