FB
czy wiesz, że
powierzchnia Chin wynosi 9 596 960 km² a liczba ludności kształtuje się na poziomie 1,3 mld.  
Wybierz rodzaj dania:
Dania główne
Przystawki
Przekąski
Sałatki
Marynaty
Desery
Wybierz główne składniki:
Drób
Wieprzowina
Wołowina
Ryby
Owoce morza
Bezmięsne
Makaron
Ryż
Warzywa
Grzyby
Owoce
Sosy
Wybierz produkt TaoTao:
disea
Klubowicz disea ( 1 ) proponuje:
Dowiedz się więcej o klubowiczu disea
Chińszczyzna
Chińszczyzna
Składniki:
podwójny filet z kurczaka, 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 mały por, ząbek czosnku
Informacje:
Dodany przez: disea
Data dodania: 2007-12-12
Kuchnia: chińska
Smak: pikantny
Czas przygotowania: 15-30 min.
Ilość porcji: 4
Rodzaj dania: Dania główne Rodzaj składników: Drób, Makaron, Warzywa, Grzyby, Sosy
Sposób przyrządzenia:
Pokroić kurczaka w paseczki, namoczone grzyby mun (namaczać około 15 min. i odcedzić) pokroić w paseczki, pietruszkę i marchewką zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por w cienkie talarki, makaron przygotować wg przepisu. W rondelku (lub woku) podsmażyć na rumiano kurczaka, dodać warzywa i poddusić kilka minut, następnie dodać grzyby, pędy bambusa i makaron (może być wcześniej pocięty na mniejsze części), wycisnąć ząbek czosnku. Doprawić całość na pikantnie sosami, nie ma potrzeby dodawania innych przypraw, sosy wspaniale dopełnią jej smak. Całość dusimy często mieszając około 15/20 minut.
Komentarze (0)
WYSZUKAJ

Pieczarki w paprykowej tempurze TaoTao

Pieczarki oczyszczamy za pomocą szmatki. Przygotowujemy ciasto. Miksujemy mąkę z bardzo zimną wodą, sokiem z cytryny, przeciśniętym przez ...

Kurczak w słodkiej skorupce TaoTao

Pałki oczyszczamy i osuszamy. W sporej misce łączymy składniki na marynatę: Słodki sos chili TaoTao, sok i skórkę z cytryny oraz limonki, ...

Sałatka z glonów wakame TaoTao

 Glony wsypujemy do miseczki, zalewamy gorącą wodą i czekamy parę minut, aby dobrze spęczniały. Odcedzamy. Ogórek dokładnie myjemy i ...

Krewetki z patelni TaoTao

Jeśli krewetki były zamrożone, rozmrażamy je. Czosnek i imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę, szczypiorek kroimy w krążki. Na patelni ...

Pierożki z papieru ryżowego z chipsami jarmużowymi TaoTao

Rozgrzewamy na patelni niewielką ilość tłuszczu, dodajemy przyprawy. Cebulę i czosnek drobno kroimy, pieczarki i boczniaki w plastry. Na ...