FB
czy wiesz, że
w małej wiosce nad Żółtą Rzeką znaleziono miseczkę z najstarszym makaronem świata, który liczył sobie ponad 4000 lat!
Wybierz rodzaj dania:
Dania główne
Przystawki
Przekąski
Sałatki
Marynaty
Desery
Wybierz główne składniki:
Drób
Wieprzowina
Wołowina
Ryby
Owoce morza
Bezmięsne
Makaron
Ryż
Warzywa
Grzyby
Owoce
Sosy
Wybierz produkt TaoTao:
disea
Klubowicz disea ( 1 ) proponuje:
Dowiedz się więcej o klubowiczu disea
Chińszczyzna
Chińszczyzna
Składniki:
podwójny filet z kurczaka, 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 mały por, ząbek czosnku
Informacje:
Dodany przez: disea
Data dodania: 2007-12-12
Kuchnia: chińska
Smak: pikantny
Czas przygotowania: 15-30 min.
Ilość porcji: 4
Rodzaj dania: Dania główne Rodzaj składników: Drób, Makaron, Warzywa, Grzyby, Sosy
Sposób przyrządzenia:
Pokroić kurczaka w paseczki, namoczone grzyby mun (namaczać około 15 min. i odcedzić) pokroić w paseczki, pietruszkę i marchewką zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por w cienkie talarki, makaron przygotować wg przepisu. W rondelku (lub woku) podsmażyć na rumiano kurczaka, dodać warzywa i poddusić kilka minut, następnie dodać grzyby, pędy bambusa i makaron (może być wcześniej pocięty na mniejsze części), wycisnąć ząbek czosnku. Doprawić całość na pikantnie sosami, nie ma potrzeby dodawania innych przypraw, sosy wspaniale dopełnią jej smak. Całość dusimy często mieszając około 15/20 minut.
Komentarze (0)
WYSZUKAJ

Karnawałowa przekąska ze Słodko-pikantnym sosem chili TaoTao

Pieczywo, pasztet i ser camembert kroimy na niewielkie kawałki. Robimy dwa rodzaje mini-kanapek: z pasztetem i morelami oraz z serem pleśniowym i ...

Roladki z bakłażana z sosem czosnkowym chili TaoTao

Kroimy bakłażana wzdłuż na dość cienkie plastry, posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut, by sól wyciągnęła z niego gorycz, następnie ...

Smażona wieprzowina z sosem sojowym TaoTao i Makaronem chow mein TaoTao

Makaron zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 3 minuty. Odcedzamy. Rozgrzewamy nieco oleju i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka, ...

Pikantny makaron chow mein TaoTao z kiełbasą z sosem chili czosnkowym TaoTao

Makaron wkładamy do wysokiego naczynia i zalewamy gorąca wodą. Po 5 minutach odcedzamy Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w ...

Ryba w sosie słodko-kwaśnym

Filety solimy i pieprzymy oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na 15 minut. Rozgrzewamy olej, na który wrzucamy liście laurowe oraz kawałek ...