FB
czy wiesz, że
papryka chili używana była już w 7500r. p.n.e a odkrycia archeologiczne dowodzą, że pierwsze plantacje papryki zostały założeone w Ekwadorze w 6000r. p.n.e.
Wybierz rodzaj dania:
Dania główne
Przystawki
Przekąski
Sałatki
Marynaty
Desery
Wybierz główne składniki:
Drób
Wieprzowina
Wołowina
Ryby
Owoce morza
Bezmięsne
Makaron
Ryż
Warzywa
Grzyby
Owoce
Sosy
Wybierz produkt TaoTao:
disea
Klubowicz disea ( 1 ) proponuje:
Dowiedz się więcej o klubowiczu disea
Chińszczyzna
Chińszczyzna
Składniki:
podwójny filet z kurczaka, 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 mały por, ząbek czosnku
Informacje:
Dodany przez: disea
Data dodania: 2007-12-12
Kuchnia: chińska
Smak: pikantny
Czas przygotowania: 15-30 min.
Ilość porcji: 4
Rodzaj dania: Dania główne Rodzaj składników: Drób, Makaron, Warzywa, Grzyby, Sosy
Sposób przyrządzenia:
Pokroić kurczaka w paseczki, namoczone grzyby mun (namaczać około 15 min. i odcedzić) pokroić w paseczki, pietruszkę i marchewką zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por w cienkie talarki, makaron przygotować wg przepisu. W rondelku (lub woku) podsmażyć na rumiano kurczaka, dodać warzywa i poddusić kilka minut, następnie dodać grzyby, pędy bambusa i makaron (może być wcześniej pocięty na mniejsze części), wycisnąć ząbek czosnku. Doprawić całość na pikantnie sosami, nie ma potrzeby dodawania innych przypraw, sosy wspaniale dopełnią jej smak. Całość dusimy często mieszając około 15/20 minut.
Komentarze (0)
WYSZUKAJ

Kim Chi z krewetkami koktajlowymi

W dużym garnku gotujemy około 2 litrów wody, solimy. Wrzucamy makaron i gotujemy około 7 minut. W tym czasie rozgrzewamy na patelni olej i ...

Herbaciana panna cotta z Czerwonymi paprykami chili TaoTao

Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Dokładnie mieszamy. Mleko nieco podgrzewamy, dodajemy cukier i herbatę (oraz ...

Racuchy z paluszkami krabowymi z sosem Chili z limonką i kolendrą TaoTao

Paluszki drobno kroimy. Przygotowujemy ciasto z jajek, mąki i przypraw. Ma mieć dość gęstą konsystencję, gęstszą niż śmietana, gdyby ...

Szybka sałata z łososiem z sosem Chili z limonką i kolendrą TaoTao

Umytą i odwirowaną sałatę oraz płaty wędzonego łososia rwiemy na kawałki. Pomidory kroimy w półplasterki a ser brie w trójkąty. Na ...

Figi zapiekane z camembertem ze słodko-pikantnym sosem Chili TaoTao

Figi nakrawamy na krzyż, uważając, by nie przeciąć ich do końca. Do wnętrza każdej wlewamy nieco Słodko-pikantnego sosu chili TaoTao, ...