FB
czy wiesz, że
Tajlandia jest krajem nizinnym. Największa Nizina Menamu zajmuje powierzchnię ok. 100 tys. km² i swą nazwę zawdzięcza przepływającej przez nią rzece Menam.
Wybierz rodzaj dania:
Dania główne
Przystawki
Przekąski
Sałatki
Marynaty
Desery
Wybierz główne składniki:
Drób
Wieprzowina
Wołowina
Ryby
Owoce morza
Bezmięsne
Makaron
Ryż
Warzywa
Grzyby
Owoce
Sosy
Wybierz produkt TaoTao:
disea
Klubowicz disea ( 1 ) proponuje:
Dowiedz się więcej o klubowiczu disea
Chińszczyzna
Chińszczyzna
Składniki:
podwójny filet z kurczaka, 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 mały por, ząbek czosnku
Informacje:
Dodany przez: disea
Data dodania: 2007-12-12
Kuchnia: chińska
Smak: pikantny
Czas przygotowania: 15-30 min.
Ilość porcji: 4
Rodzaj dania: Dania główne Rodzaj składników: Drób, Makaron, Warzywa, Grzyby, Sosy
Sposób przyrządzenia:
Pokroić kurczaka w paseczki, namoczone grzyby mun (namaczać około 15 min. i odcedzić) pokroić w paseczki, pietruszkę i marchewką zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por w cienkie talarki, makaron przygotować wg przepisu. W rondelku (lub woku) podsmażyć na rumiano kurczaka, dodać warzywa i poddusić kilka minut, następnie dodać grzyby, pędy bambusa i makaron (może być wcześniej pocięty na mniejsze części), wycisnąć ząbek czosnku. Doprawić całość na pikantnie sosami, nie ma potrzeby dodawania innych przypraw, sosy wspaniale dopełnią jej smak. Całość dusimy często mieszając około 15/20 minut.
Komentarze (0)
WYSZUKAJ

Pikantna fasolka szparagowa TaoTao

Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę i posiekany czosnek. Podsmażamy przez chwilę, by nie dopuścić do ...

Pieczony łosoś z posypką chlebowo-boczkową z sosem- marynatą w stylu tajskim TaoTao

Oczyszczonego i osuszonego łososia przekrajamy na dwa kawałki. Zalewamy sosem-marynatą w stylu tajskim TaoTao, a następnie układamy w ...

Pasztet TaoTao

Na dno dużego garnka wkładamy boczek, a następnie mięso pokrojone w kostkę i cebulę mokrojoną w grube plastry. Zalewamy wodą, dodajemy ...

Omlet z krewetkami – Fritada de camarao (Brazylia) TaoTao

Krewetki oczyszczamy, pozbywamy się ogonków i pancerzy. Mieszamy sok z limonki oraz sos chili z cytryną, wrzucamy krewetki i pozostawiamy 15 minut ...

Łazanki z białą kiełbasą i kapustą TaoTao

Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzamy. Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy na oleju rozgrzanym w dużym garnku. Dodajemy ...