FB
czy wiesz, że
najwyższa góra Wietnamu i zarazem Indochin nazywa się Fan Si Pan i ma wysokość 3143 m n.p.m. Góra ta nazywana jest także Dachem Indochin.
zhutao
Zhu Tao poleca produkt:
Makarony / Makaron chiński
Opis produktu

Makaron chiński TaoTao to jeden z najbardziej popularnych makaronów orientalnych w Polsce. Produkowany jest z kiełków fasoli mung. Doskonale pasuje do dań kuchni azjatyckiej, a także tradycyjnej. Ma postać cienkich, przezroczystych nitek. Idealnie komponuje się z każdą potrawą, ponieważ chłonie smak sosu, z którym jest podawany.

Makaron chiński stanowi wspaniały dodatek do zup, sałatek itp. Jego największą zaletą jest możliwość szybkiego przygotowania potrawy, bez konieczności jej gotowania. Wystarczy zalać makaron wrzątkiem, odczekać ok. 5 minut i odcedzić. Makaron nie traci jędrności, nawet po namoczeniu sosem, co znacznie podnosi walory smakowe przygotowywanych potraw. Podczas smażenia makaron chiński pęcznieje i nabiera chrupkości.

 Makaron chiński jest często błędnie nazywany makaronem sojowym. Nie jest to prawda, ponieważ w swoim składzie makaron ten nie zawiera soi.


Produkt dostępny w sklepie www.harmoniasmakow.pl

Zupa paprykowa z czosnkowym czarem chili TaoTao

W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek oraz drobno pokrojoną chili. Z papryki usuwamy ...

Zupa a la tom yum z surimi z sosem rybnym TaoTao

Przygotowujemy składniki. Papryczkę pokrojoną na kawałki podprażamy na suchej patelni, a następnie rozgniatamy. Imbir obieramy i kroimy drobno, ...

Wiosenna sałatka z sosem imbirowym z soja TaoTao

Kurczaka kroimy w małą kostkę, solimy, pieprzymy i zalewamy 6 łyżkami sosu imbirowego z soją. Odstawiamy na co najmniej godzinę w chłodne ...

Szaszłyki z kurczaka a la satay ze słodko-pikantnym sosem chili TaoTao

Oczyszczone mięso kroimy wzdłuż na cienkie paski rozpłaszczając je dodatkowo nożem. Wkładamy je do wysokiego naczynia, dodajemy sok z limonki, ...

Sałatka z chipsami z papieru ryżowego TaoTao

Sałatę rwiemy na kawałki, pomidory kroimy w ćwiartki, ogórki obieramy i kroimy w grube plastry, a cebulę w krążki. Rybę odcedzamy z zalewy, ...