FB
czy wiesz, że
na świecie występuje około 40 000 gatunków ryżu a 25% wszystkich konsumowanych kalorii należy do kalorii pochodzących z ryżu.
zhutao
Zhu Tao poleca produkt:
Makarony / Makaron chiński
Opis produktu

Makaron chiński TaoTao to jeden z najbardziej popularnych makaronów orientalnych w Polsce. Produkowany jest z kiełków fasoli mung. Doskonale pasuje do dań kuchni azjatyckiej, a także tradycyjnej. Ma postać cienkich, przezroczystych nitek. Idealnie komponuje się z każdą potrawą, ponieważ chłonie smak sosu, z którym jest podawany.

Makaron chiński stanowi wspaniały dodatek do zup, sałatek itp. Jego największą zaletą jest możliwość szybkiego przygotowania potrawy, bez konieczności jej gotowania. Wystarczy zalać makaron wrzątkiem, odczekać ok. 5 minut i odcedzić. Makaron nie traci jędrności, nawet po namoczeniu sosem, co znacznie podnosi walory smakowe przygotowywanych potraw. Podczas smażenia makaron chiński pęcznieje i nabiera chrupkości.

 Makaron chiński jest często błędnie nazywany makaronem sojowym. Nie jest to prawda, ponieważ w swoim składzie makaron ten nie zawiera soi.


Produkt dostępny w sklepie www.harmoniasmakow.pl

Kim Chi z krewetkami koktajlowymi

W dużym garnku gotujemy około 2 litrów wody, solimy. Wrzucamy makaron i gotujemy około 7 minut. W tym czasie rozgrzewamy na patelni olej i ...

Herbaciana panna cotta z Czerwonymi paprykami chili TaoTao

Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Dokładnie mieszamy. Mleko nieco podgrzewamy, dodajemy cukier i herbatę (oraz ...

Racuchy z paluszkami krabowymi z sosem Chili z limonką i kolendrą TaoTao

Paluszki drobno kroimy. Przygotowujemy ciasto z jajek, mąki i przypraw. Ma mieć dość gęstą konsystencję, gęstszą niż śmietana, gdyby ...

Szybka sałata z łososiem z sosem Chili z limonką i kolendrą TaoTao

Umytą i odwirowaną sałatę oraz płaty wędzonego łososia rwiemy na kawałki. Pomidory kroimy w półplasterki a ser brie w trójkąty. Na ...

Figi zapiekane z camembertem ze słodko-pikantnym sosem Chili TaoTao

Figi nakrawamy na krzyż, uważając, by nie przeciąć ich do końca. Do wnętrza każdej wlewamy nieco Słodko-pikantnego sosu chili TaoTao, ...