FB
czy wiesz, że
w Wietnamie panuje klimat tropikalny, monsumowy a średnia wilgotność powietrza wynosi 84%.
zhutao
Zhu Tao poleca produkt:
Makarony / Makaron chiński
Opis produktu

Makaron chiński TaoTao to jeden z najbardziej popularnych makaronów orientalnych w Polsce. Produkowany jest z kiełków fasoli mung. Doskonale pasuje do dań kuchni azjatyckiej, a także tradycyjnej. Ma postać cienkich, przezroczystych nitek. Idealnie komponuje się z każdą potrawą, ponieważ chłonie smak sosu, z którym jest podawany.

Makaron chiński stanowi wspaniały dodatek do zup, sałatek itp. Jego największą zaletą jest możliwość szybkiego przygotowania potrawy, bez konieczności jej gotowania. Wystarczy zalać makaron wrzątkiem, odczekać ok. 5 minut i odcedzić. Makaron nie traci jędrności, nawet po namoczeniu sosem, co znacznie podnosi walory smakowe przygotowywanych potraw. Podczas smażenia makaron chiński pęcznieje i nabiera chrupkości.

 Makaron chiński jest często błędnie nazywany makaronem sojowym. Nie jest to prawda, ponieważ w swoim składzie makaron ten nie zawiera soi.


Produkt dostępny w sklepie www.harmoniasmakow.pl

Zapiekanki

Bagietkę kroimy wzdłuż, a następnie na trzy części (mam powstać ich 6). Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a ...

Spaghetti ze szpinakiem

Spaghetti gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w cienkie paski, czosnek w plasterki, a z awokado ...

Sos do sushi

Do rondelka wlewamy sos sojowy, dodajemy cukier i podgrzewamy na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy sok i skórkę z limonki oraz ...

Smażony bób

Bób gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Po tym czasie odcedzamy i obieramy z łupin. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Boczek kroimy w ...

Sałatka z prażynkami krewetkowymi

Rozgrzewamy olej i smażymy na nim prażynki krewetkowe. Doprawiamy. Łososia i omułki również doprawiamy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do ...