FB
czy wiesz, że
na świecie występuje około 40 000 gatunków ryżu a 25% wszystkich konsumowanych kalorii należy do kalorii pochodzących z ryżu.
zhutao
Zhu Tao poleca produkt:
Makarony / Makaron chiński
Opis produktu

Makaron chiński TaoTao to jeden z najbardziej popularnych makaronów orientalnych w Polsce. Produkowany jest z kiełków fasoli mung. Doskonale pasuje do dań kuchni azjatyckiej, a także tradycyjnej. Ma postać cienkich, przezroczystych nitek. Idealnie komponuje się z każdą potrawą, ponieważ chłonie smak sosu, z którym jest podawany.

Makaron chiński stanowi wspaniały dodatek do zup, sałatek itp. Jego największą zaletą jest możliwość szybkiego przygotowania potrawy, bez konieczności jej gotowania. Wystarczy zalać makaron wrzątkiem, odczekać ok. 5 minut i odcedzić. Makaron nie traci jędrności, nawet po namoczeniu sosem, co znacznie podnosi walory smakowe przygotowywanych potraw. Podczas smażenia makaron chiński pęcznieje i nabiera chrupkości.

 Makaron chiński jest często błędnie nazywany makaronem sojowym. Nie jest to prawda, ponieważ w swoim składzie makaron ten nie zawiera soi.


Produkt dostępny w sklepie www.harmoniasmakow.pl

Sushi futomaki TaoTao

 Ryż dokładnie płuczemy, najlepiej kilkakrotnie. Gotujemy w dwa razy większej ilości lekko osolonej wody przez 15 minut, po czym ...

Letnia zupa z Makaronem ryżowym wstążki TaoTao

 Podgrzewamy bulion. Obrane warzywa: ogórki, marchew oraz rzepę kroimy w kostkę. Wrzucamy do bulionu. Gotujemy aż zmiękną. Następnie ...

Miso TaoTao

 Makaron zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy pod przykryciem przez 5 minut, po czym go odcedzamy. Podgrzewamy bulion lub zalewamy dashi ...

Spaghetti aglio olio e peperoncino TaoTao

 Makaron wkładamy do wysokiego naczynia, zalewamy gorącą wodą, przykrywamy i pozostawiamy na 5 minut. Po tym czasie odcedzamy makaron. Na ...

Wrap z Orzeszkami ziemnymi z polewie wasabi TaoTao

 Grzyby mun namaczamy i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Sos pomidorowy mieszamy z przeciśniętym przez ...