< 1h
2 osób

Zupa jarzynowa

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Zupy

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka sosu sojowego TaoTao
  • 1 cukinia
  • 2 ziemniaki
  • 10 pieczarek
  • Po 100 g zielonej i żółtej fasolki szparagowej
  • 1 por – biała część
  • ½ opakowania makaronu ryżowego nitki TaoTao
  • Pieprz, majeranek
  • Natka kolendry

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Podgrzewamy bulion. Doprawiamy sosem sojowym, majerankiem i pieprzem. Wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, cukinię pokrojoną w półplasterki. Pieczarki i por również kroimy w plastry u dodajemy do bulionu. Następnie wrzucamy fasolkę szparagową.

  • Krok 2.

    Gotujemy 20 minut pod przykryciem i doprawiamy ewentualnie sosem sojowym.

  • Krok 3.

    Makaron zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy pod przykryciem przez 5 minut, poczym odsączamy.

  • Krok 4.

    Zupę podajemy z makaronem. Przed podaniem posypujemy natką kolendry.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności