Składniki
- 500 ml bulionu warzywnego
- 1 łyżka sosu sojowego TaoTao
- 1 cukinia
- 2 ziemniaki
- 10 pieczarek
- Po 100 g zielonej i żółtej fasolki szparagowej
- 1 por – biała część
- ½ opakowania makaronu ryżowego nitki TaoTao
- Pieprz, majeranek
- Natka kolendry
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Podgrzewamy bulion. Doprawiamy sosem sojowym, majerankiem i pieprzem. Wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, cukinię pokrojoną w półplasterki. Pieczarki i por również kroimy w plastry u dodajemy do bulionu. Następnie wrzucamy fasolkę szparagową.
-
Krok 2.
Gotujemy 20 minut pod przykryciem i doprawiamy ewentualnie sosem sojowym.
-
Krok 3.
Makaron zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy pod przykryciem przez 5 minut, poczym odsączamy.
-
Krok 4.
Zupę podajemy z makaronem. Przed podaniem posypujemy natką kolendry.